Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

Συμπαραστάτης της προοπτικής ανάπτυξης του λιμανιού του Κιάτου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης

Συμπαραστάτης της προοπτικής ανάπτυξης του λιμανιού του Κιάτου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης

Απαραίτητη συνθήκη για την προοπτική ανάπτυξης του λιμανιού του Κιάτου χαρακτήρισε τη συνένωση δυνάμεων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης που διοργάνωσε το Λιμενικό Ταμείο Κιάτου για τις προοπτικές και το μέλλον του λιμανιού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 στο Κιάτο.
«Αποτελεί αναμφίβολα θετική εξέλιξη η μετατροπή των λιμενικών εγκαταστάσεων σε δημοτικές, η ευθύνη εποπτείας τους, ωστόσο, θα έπρεπε να ανήκει στην αιρετή Περιφέρεια, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, γιατί αυτή έχει την ευθύνη του αναπτυξιακού στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας, αναπόσπαστο μέρος του οποίου αποτελεί το σύνολο των λιμενικών εγκαταστάσεων ,είτε πρόσκειται για λιμάνια, είτε πρόκειται για μαρίνες».
Ως προαπαιτούμενο ολοκληρωμένης ανάπτυξης του λιμανιού του Κιάτου, αλλά και κάθε λιμανιού, έθεσε ο κ. Τατούλης τη συγκρότηση master και business plan, τονίζοντας παράλληλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του για την ανάπτυξη της Κορινθίας, αλλά και της Πελοποννήσου γενικότερα.
«Τα λιμάνια και οι μαρίνες αποκτούν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των τομέων του τουρισμού και των μεταφορών. Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξή τους, όπως έχει ήδη συμβεί με τη μαρίνα του Ναυπλίου, έργο πρωτοποριακό για τη χώρα αφού θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ για πρώτη φορά, αλλά και τα λιμάνια του Άστρους, του Γυθείου, της Καλαμάτας, το οποίο έχει ενταχθεί στα διευρωπαϊκά θαλάσσια δίκτυα μεταφορών και η μαρίνα της Μονεμβάσιας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
«Οι αυτοδιοικητικοί θεσμοί οφείλουν να αφουγκράζονται την κοινωνία, να είναι ανεξάρτητοι και να μην αποτελούν εξαρτήματα της κεντρικής κυβέρνησης» δήλωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «δεδομένης της εγγύτητάς της προς τον πολίτη επιβάλλει οι παρεμβάσεις τους να αποδίδουν μετρήσιμα αποτελέσματα, να έχουν συγκεκριμένη στόχευση και να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον».
Οι αιρετές Περιφέρειες, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης. «Σήμερα όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι οφείλουμε να συνεννοηθούμε, γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα επιβίωσης των πολιτών. Οφείλουμε να ενισχύσουμε την κοινωνία των πολιτών, στην οποία πιστεύουμε, αλλά και στις καθαρές κουβέντες, απορρίπτοντας συλλήβδην τις εξαγγελίες χωρίς νόημα και τις προεκλογικέ φιέστες». Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απαντώντας στην αγωνία των πολιτών του Κιάτου για το μέλλον του ΙΚΑ της περιοχής τους ενημέρωσε ότι, μετά την παρέμβασή του στη διοίκηση του ΙΚΑ δεν πρόκειται ούτε να υποστελεχωθεί, ούτε να ανασταλεί η λειτουργία του.
Στη διαβούλευση συμμετείχαν επίσης οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Απόστολος Παπαφωτίου και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Ανδρέας Καραχοντζίτης, Κώστας Λέγγας, Κώστας Μιχαλόπουλος, Άγγελος Παπαγγελόπουλος, Σπύρος Παπαθεοφάνους και Θανάσης Πισιμίσης.

1 σχόλιο:

  1. Παρατηρήσαμε ότι εκτός από περιφερειάρχη αντιπεριφερειάρχες περιφερειακούς συμβούλους υποψηφίους δημάρχους 3 δημοσιογράφους και 3-4 μέλη του ΔΣ του λιμενικού ταμείου παραβρέθηκαν και ένας από το Λουτράκι ένας από το Βραχάτι και από το Κιάτο ο Φώτης ο Πάνος ο Άκης ο λιμενάρχης και εγώ. Και ο Γιάννης που έφυγε νωρίς μαζί με την Κούλα. Πέρασαν και 3 λιμενεργάτες αλά δεν κάθισαν.
    Κατά τα άλλα μεγάλη επιτυχία είχε η διαβούλευση για την αξιοποίηση του λιμένα Κιάτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Θέματα για ανάρτηση >>> Kiato.press@gmail.com

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών του ιστολογίου μας, αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο.