Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Το έγραψε ο Γιάννης Λαλιώτης*
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣΠολλοί γύρω μας αδιαφο­ρούν πλή­ρως για τα κοινά και για το ποιος διοικεί τον δήμο  και όχι πολλές φορές άδικα. Ακούμε πολλές φορές τους μεγαλύτε­ρους να χρησιμοποιούν την έκφραση «όλοι τα ίδια είναι» και αναρω­τιόμαστε: «Μα πώς φτά­σαμε σ' αυτό το σημείο;» Στην πολιτική, η μεγάλη αλήθεια είναι, πως στο κυνήγι του ψηφοφόρου και ειδικά εν όψει των εκλογών πολλές υποσχέ­σεις δίνονται και πολλά έργα διαδίδονται ότι θα γίνουν.
Υπάρχει ο φόβος στους συνδυασμούς πως αν δοθούν λίγες έστω και ουσιαστικές υποσχέσεις, ότι ο κόσμος θα τους θε­ωρήσει «λίγους» και όχι ελπιδοφόρους και ότι θα αποτύχουν έτσι στις εκλογές...
Πολλές φορές, και σε αρκετούς, επικρατεί πλήρης αδιαφορία για τα κοινά του τόπου  μας και δυστυχώς όχι άδικα. Εδώ είναι το μεγάλο λάθος. Μια ψήφος μετράει αφά­νταστα πολύ!
Μην ξεχνάτε πως για να μπορούμε εμείς να έχουμε το δικαίωμα της ψήφου, κάποιοι αγωνί­στηκαν σκληρά.
«Η ψήφος λοιπόν εί­ναι ιερό δικαίωμα και δεν πρέπει να το ασκούμε απερίσκεπτα και κοντό­φθαλμα. Όσο και μια ψή­φος να φαίνεται ασήμα­ντη μπροστά στο πλήθος των ψηφοφόρων, είναι απίστευτα σημαντική γιατί είναι η μοναδική ευκαιρία που έχουμε για να αποφασίσουμε σε ποιον θα πρέπει να εμπι­στευτούμε το σήμερα και το αύριο του Φενεού.
Σήμερα ο λαός του Φενεού έχει καταλά­βει πως η ώρα για λόγια ανήκει στο παρελθόν και πως η ανάγκη και η πίεση για έργα εφικτά και αναπτυξιακά, είναι μονόδρομος αν θέλουμε να ελπίζουμε σε ένα πραγματικό, και όχι μόνο σήμερα, αλλά και αύριο!
Καλές είναι οι υπο­σχέσεις για το μέλλον αρκεί να συνδυάζονται και με ουσιαστικές απο­δείξεις και συλλογι­σμούς για το πώς θα πραγματοποιηθούν.
Διαβάζοντας διά­φορα προγράμματα συν­δυασμών θα καταλά­βουμε πως ενώ όλοι μι­λούν για το τι προτίθε­νται να κάνουν, σχεδόν κανείς δεν απαντάει κα­θαρά και ξάστερα για τον τρόπο με τον οποίο θα τα πραγματοποιήσει.
 
Γι αυτό μη γίνετε πάλι θύματα προεκλογικών υποσχέσεων.
Κρίνετε σωστά, με βάση την ποιό­τητα των υποψηφίων, το ήθος τους, τη γνώση τους και την αποτελεσματικό­τητα τους.
Είναι καθήκον σας να ενημερωθείτε για όλους, να τους γνωρίσετε, αυ­τούς και τις ιδέες τους.
Υπάρχει ακόμη χρό­νος για σωστές αποφά­σεις... 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗΣ
ΜΕΣΙΝΟ-ΦΕΝΕΟΥ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
* Ο Γιάννης Λαλιώτης είναι εκδότης της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Θέματα για ανάρτηση >>> Kiato.press@gmail.com

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών του ιστολογίου μας, αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο.