Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Χρήστος Δημητρόπουλος: "Ανάγκη για Νέα Πρόσωπα & νέα ηθική στην Πολιτική"


Γράφει ο Χρήστος Σ. Δημητρόπουλος
Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.
Πρόεδρος Νομαρχιακής Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας


Η Πολιτική είναι σκληρό πράγμα. Όσοι ασχολούνται μ' αυτήν δεν αρκεί να 'χουν καλές προθέσεις και πλούσιο βιογραφικό.
Πρέπει να γνωρίζουν καλά το διαμορφωμένο πλαίσιο. Πρέπει να υπολογίζουν προσεκτικά την διακρίνουσα και τις ρίζες κάθε εξίσωσης . Πρέπει να γνωρίζουν τους συσχετισμούς δυνάμεων. Όχι για να τους αποδεχτούν, αλλά για να τους αλλάξουν.
Πρέπει να γνωρίζουν τις δυνατότητές τους, για να μη βλέπουν τη σκιά τους στον ήλιο και νομίζουν ότι είναι μεγαλύτερο το μπόι τους από το πραγματικό.
Στην Πολιτική αυτό που κινεί τα πράγματα είναι η βούληση των προσώπων και κατά συνέπεια το σχέδιο, το όραμα και η στρατηγική τους.
Τη διαφορά δεν την κάνουν οι κυβερνήσεις, την κάνουν οι άνθρωποι. Δεν την κάνουν οι επαγγελματίες της Πολιτικής, αλλά η θέληση της κοινωνίας και οι υγιείς δυνάμεις της. Διανύουμε μια περίοδο στην οποία όλα τείνουν να μετακινηθούν προς όλες τις κατευθύνσεις ταυτόχρονα. Η κρίση πρακτικά ισούται με έκπτωση, με υποβάθμιση. Σε όλα. Στα εισοδήματα, στον τρόπο ζωής, στον πολιτικό λόγο, την πολιτική δράση, τη σκέψη, την συλλογική συνείδηση.
Ο χώρος της Πολιτικής πρέπει επιτέλους να πάψει να λεηλατείται από ευκαιριακές παρέες και κατεστημένα, που επιδιώκουν απλώς την διαχρονικά παρουσία τους μπροστά ή πίσω από τη σκηνή.
Το πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης ρέπει προς την αδράνεια. Δείχνει σε πολλές περιπτώσεις, να τρέφεται από τους ίδιους τους κλώνους του.
Εμείς , οι νέοι άνθρωποι, οφείλουμε να σπάσουμε την αδράνεια που βρίσκεται γύρω μας. Να συνταχθούμε με όσους εργάζονται καθημερινά για την σταθερότητα του Τόπου μας και να κάνουμε τις ιδέες μας, δημιουργική δύναμη. Να λάβουμε πρωτοβουλίες. Να καινοτομήσουμε. Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια Νέα Μεταπολίτευση.
Χρειάζεται λοιπόν ένα σύνθημα, ένα νέο μήνυμα, που να καθιστά διακριτά τα χαρακτηριστικά του.
Η νέα γενιά είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο από την κρίση, αντιμετωπίζοντας μια κατάσταση που δε δημιούργησε.
Σήμερα, βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της ανεργίας ενώ αξιόλογοι νέοι επιστήμονες επιλέγουν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. Ο ανθρώπινος πλούτος της Χώρας μας μειώνεται δραματικά.
Το χειρότερο είναι ότι μία μερίδα της νεολαίας απογοητευμένη, θυμωμένη και αποπροσανατολισμένη πολιτικά επιλέγει τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής και τους ανεύθυνους λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ και γίνεται πειθήνιο όργανο στα χέρια τους.
Έχουμε λοιπόν ανάγκη από νέα µυαλά, νέα πρόσωπα και νέα ηθική στην πολιτική. Ο συνδυασμός αυτός θα παράξει το νέο μήνυμα, το σύνθημα της ελπίδας και της νέας αφετηρίας.
Η κοινωνία μας οφείλει να αφήσει πίσω τη μεμψιμοιρία, την ηττοπάθεια, το λαϊκισμό και τον κακό εαυτό της.
Πρέπει να απομονώσει αυτούς που λένε «Όχι» σε όλα και υπονομεύουν με κάθε τρόπο της αξιοπιστία της Χώρας.
Οφείλει να στηρίξει τους άξιους, τους πολιτικά ικανούς -από τα «σπλάχνα» της- και να κάνει την υπέρβαση σε πρόσωπα και νοοτροπίες.
Οφείλει ταυτόχρονα να αναδείξει τους ανθρώπους που ξέρουν να χτίζουν με επιμονή πέτρα την πέτρα και όταν ένα κομμάτι γκρεμίζεται το ξαναχτίζουν με μεθοδικότητα και πίστη. Η Τόπος μας, η Κορινθία μας είναι για μεγάλα πράγματα.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πετύχουμε.
Και θα το κάνουμε.

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετικός ο νέος αυτός. Έχει επισκεφτεί πολλές φορές την δυτική Κορινθία μιας και κατάγεται από αυτήν. Είναι ένα διαμάντι και μάλιστα από τον τόπο μας. Του εύχομαι καλό αγώνα. Τέτοιους νέους χρειάζεται ο τόπος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Θέματα για ανάρτηση >>> Kiato.press@gmail.com

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών του ιστολογίου μας, αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο.