Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Συνεργασία του Λιμενικού Ταμείου Κιάτου με το Πανεπιστήμιο Πατρών

Η συνεργασία του πανεπιστημίου Πατρών με το λιμενικό ταμείο Κιάτου θεωρητικά ακούγετε ενδιαφέρουσα.

Η περιέργεια μας είναι σε τη αποσκοπεί, μόνο σε ανταλλαγή απόψεων, σε πραγματοποίηση έρευνας, πραγματοποίηση μελέτης για την κατασκευή κάποιων νέων έργων, ή την επιδιόρθωση λαθών της αρχικής κατασκευής.
Δεδομένου του ότι σε μερικούς μήνες έχουμε δημοτικές εκλογές θα θέλαμε γνωρίζουμε τον σκοπό της συνεργασίας. Ας μην ξεχνάμε ότι υποψήφιος δήμαρχος Μυκόνου μοίραζε κουπόνια για δωρεάν κρέας λόγο του ότι διέθετε κρεοπωλείο, ανέξοδο είναι στο Κιάτο να μοιράζουν συνεργασίες, νερό Στυμφαλίας ή ….. ρίγανη ζήριας.

Σε ανακοίνωση που ΔΕΝ λάβαμε αναφέρεται:
«Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014 στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων.

Μετά από πολύμηνες προσπάθειες του Προέδρου κ. Σωτήριου Μενούνου επισκέφτηκαν το Κιάτο δύο εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Πατρών, οι κ. Δήμας Αθανάσιος, καθηγητής στο Εργαστήριο Υδραυλικής Μηχανικής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και ο κ. Φουρνιώτης Νικόλαος, Διδάκτωρ στο ίδιο Τμήμα.

Οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Πατρών ξεναγήθηκαν στους χώρους του λιμένα Κιάτου, του αλιευτικού καταφυγίου αλλά και της χερσαίας ζώνης λιμένα και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Συγκεκριμένα τέθηκε υπόψη τους το πρόβλημα του έντονου κυματισμού εντός του αλιευτικού καταφυγίου Κιάτου σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων, το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών της περιοχής καθώς και οι μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν στο παραλιακό τμήμα του Κιάτου μετά την πρόσφατη θεομηνία.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνάντησης οι δύο καθηγητές είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν σχέδια και μελέτες του λιμένα και του αλιευτικού καταφυγίου και συζητήθηκαν πιθανές λύσεις που μπορούν να δοθούν.

Στη συνάντηση αυτή, στην οποία παρευρέθηκε επίσης ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων κ. Δημήτριος Ζάρκος και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου επαγγελματιών αλιέων κ. Σωτήριος Καρακατσάνης, τονίστηκε το θέμα της ασφάλειας των σκαφών εντός του αλιευτικού καταφυγίου Κιάτου σε περιπτώσεις κακοκαιρίας, η δημιουργία ιχθυόσκαλας και έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων η οποία θα αποτελέσει το ξεκίνημα μιας διαρκούς συνεργασίας που το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σικυωνίων επιδιώκει να έχει με το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σε κάθε περίπτωση η αρχή έγινε».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Θέματα για ανάρτηση >>> Kiato.press@gmail.com

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών του ιστολογίου μας, αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο.