Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Δήμος Σικυωνίων Γαλάζιες Σημαίες

Δήμος Σικυωνίων Κιάτο Ο Πευκιάς με Γαλάζια Σημαία


Τη δεύτερη θέση κατέλαβε και φέτος η Ελλάδα, ανάμεσα σε 49 χώρες του πλανήτη, με 393 βραβευμένες ακτές και 9 μαρίνες, στις οποίες θα κυματίζει η «Γαλάζια Σημαία». Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.103 ακτές και 626 μαρίνες σε όλο τον κόσμο.

Ιδρυτής και διεθνής συντονιστής του προγράμματος είναι το ίδρυμα FEE (Foundation for Environmental Education), το οποίο εδρεύει στη Δανία. Στη Ελλάδα εκπροσωπείται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, την παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση της χώρας (1951), η οποία είναι ο χειριστής του Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» από το 1992.

Οι δήμοι με τις περισσότερες «Γαλάζιες Σημαίες» για φέτος είναι της Κέρκυρας και του Αγ. Νικολάου Κρήτης με 35 και 23 βραβευμένες ακτές αντίστοιχα. Η Ρόδος «έχασε» φέτος 12 σημαίες και από 32 βραβευμένες ακτές που είχε πέρυσι, φέτος η σημαία θα κυματίζει σε μόλις 20. Στον δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής θα υψωθούν 14 σημαίες, στη Σιθωνία 12, στα Χανιά 11, στον Βόλο 10, όπως και στη Λέσβο. Στη Ζάκυνθο, στην Κεφαλονιά και στο Ρέθυμνο θα κυματίζουν 9 σημαίες ενώ στους δήμους Ιεράπετρας, Λοκρών και Χερσονήσου (Ηρακλείου) 8 σημαίες.

Στην Κορινθία βραβεύθηκαν 13 ακτές, τα κατάφεραν και έμειναν χωρίς γαλάζια σημαία στην  Κόρινθο.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ [13]

Δήμος Λουτρακίου -Αγ. Θεοδώρων
Λουτράκι 1
Λουτράκι 2
Λουτράκι/Μπούτσι
Πευκάκια

Δήμος Βέλου - Βόχας
Κοκκώνι
Βραχάτι

Δήμος Σικυωνίων
Πευκιάς

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Ξυλόκαστρο/Πευκιάς
Ξυλόκαστρο/Αριστοναυτών
Καμάρι
Μελίσσι
Συκιά
Δερβένι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Θέματα για ανάρτηση >>> Kiato.press@gmail.com

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών του ιστολογίου μας, αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο.