Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Λιμενικο ταμειο Κιατου ( Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ )

Λιμενικο ταμειο Κιατου  ( Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ )

 

Μας εστειλαν φωτογραφιες και σχολια για το σκαφος του 

προεδρου του λιμενικου ταμειου Κιατου  και οπως γραφουν και του ναυτικου ομιλου και ακομα χειροτερα

ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ.

 


ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΑ ΕΛΛΗΝΑ ΒΑΛΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ.
Ρε πρόεδρε , ρε δάσκαλε ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΑ τη κατάσταση είναι αυτή με την τρύπα στην μέση της Ελληνικής σημαίας, μας κάνες να ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες.



ΞΕΦΤΙΛΑΣ
Και δηλώνει δάσκαλος ιστιοπλοΐας, πρόεδρος ναυτικού ομίλου Κιάτου και πρόεδρος λιμενικού ταμείου Κιάτου.
ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΑ ΕΛΛΗΝΑ ΒΑΛΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ.

mailto:kiato.press@gmail.com

5 σχόλια:

  1. Την τρίτη 21 Μαΐου είχαν επισκεφτεί την μαρίνα πολλά ιστιοπλοϊκά, σταματούσαν και κοίταζαν με περιέργεια για την αδιαφορία του ιδιοκτήτη αυτού του σκάφους για τα σύμβολα του Ελληνικού κράτους.
    Εγώ ψαρεύω εκεί και βλέπω τα χάλια στην σημαία πολλούς μήνες ελπίζω τώρα μετά από αυτά που γράφονται να βάλει καινούργια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AYTOΣ ΕΜΑΘΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΘΑ ΚΟΙΤΑΖΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εάν αυτός είναι δάσκαλος ιστιοπλοΐας με αυτό το σκάφος εγώ είμαι παπάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ

    Ο κώδικας της Ελληνικής Σημαίας αποτελείται από ορισμένους αυστηρούς κανόνες οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται κατά γράμμα ως ένδειξη τιμής προς την Σημαία. Ένδειξη τιμής προς την Σημαία αντικατοπτρίζει ένδειξη τιμής προς το Έθνος και τιμή προς τους ίδιους τους εαυτούς μας.

    1. Η Ελληνική Σημαία εκπροσωπεί το Έθνος μας, την Πατρίδα μας και την κρατική μας οντότητα. Σε περίπτωση πολέμου η σημαία πρέπει να φυλάσσεται και προστατεύεται ακόμα και με την ζωή μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού είναι το γεγονός ότι όταν οι Γερμανοί κατέλαβαν την Αθήνα στις 27 Απριλίου 1941, ο Σημαιοφόρος πάνω στον Παρθενώνα, ο 17χρονος Κώστας Κουκκίδης φορώντας την στολή της Ελληνικής νεολαίας της εποχής, παρά να την παραδόσει στους Γερμανούς, την υπέστειλε, και αφού την τύλιξε πάνω του, έπεσε μαζί με αυτήν από τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως, στο κενό.

    2. Σε περίπτωση που μια σημαία φθαρεί, τότε καίγεται, αλλά ΠΟΤΕ δεν πετιέται στα σκουπίδια. Στα σκουπίδια μπορούν να πεταχθούν μόνο οι στάχτες.

    3. Η Σημαία χρησιμοποιείται μόνον σε έπαρση επί ιστού. Απαγορεύεται η οποιαδήποτε άλλη χρήση της.(π. Χ. Κρέμμασμα κουρτίνας, διακοσμητικό, ένδυμα, κλπ)

    4. Κατά την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στεκόμαστε όλοι προσοχή. Ο Σημαιοφόρος αίρει γοργά. Κατά την διάρκεια της Έπαρσης της Σημαίας ψάλλεται ο Εθνικός Ύμνος.

    5. Εάν υπάρχουν πολλές σημαίες τότε η Ελληνική πρέπει να βρίσκεται στο ίδιο ύψος, ή ψηλότερα από τις υπόλοιπες.

    6. Κατά την υποστολή της Σημαίας στεκόμαστε προσοχή. Ο Σημαιοφόρος υποστέλλει αργά.

    7. Κατά την ημέρα πένθους η Σημαία κυμματίζει μεσίστια και αφού ο σημαιοφόρος τελειώσει την έπαρση, τότε προχωρεί σε υποστολή μέχρι το μέσο του ιστού.

    8. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η Ελληνική Σημαία να αγγίζει το έδαφος για οιονδήποτε λόγο. Σε περίπτωση που η σημαία είναι πολύ μεγάλη, η έπαρση πρέπει να γίνεται από τον σημαιοφόρο και με την βοήθεια του παραστάτη. Το ίδιο πρέπει να γίνεται και κατά την υποστολή της Σημαίας.

    Κώστας Αναγνωστόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Θέματα για ανάρτηση >>> Kiato.press@gmail.com

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών του ιστολογίου μας, αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο.