Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Το Διάσημο κουτούκι του Στάικου

Ο Έλληνας που έγινε σκιά των star του Ηοllywood


Σήμερα, υποδέχεται καλοφαγάδες στο «Διάσημο κουτούκι του Στάικου» και τους... χορταίνει με ιστορίες βγαλμένες από τις φωτογραφίες που κρέμονται στον τοίχο. Σε αυτές, ο φιλόξενος πρώην
σωματοφύλακας ξεπροβάλλει πίσω από μύθους της σόουμπιζ.

Η «εκλεκτή»
Από τα εξήντα και πλέον VIP πρόσωπα που προστάτευσε, ο Δ. Στάικος ξεχωρίζει όσα έζησε με τη φίλη του Ελίζαμπεθ Τέιλορ. «Οταν τη γνώρισα, το πρώτο πράγμα που της είπα ήταν ότι έχει τα πιο όμορφα μάτια που έχω δει. Μου απάντησε ότι 10 χρόνια είχαν να της κάνουν κομπλιμέντο», περιγράφει. «Ευγενική, απλή, αυθόρμητη και τόσο προσιτή ήταν αυτή η γυναίκα με τους επτά διάσημους άνδρες, τα αμύθητα πλούτη, την εκθαμβωτική ζωή, που ασκούσε επιρροή σε βασιλιάδες, προέδρους, πρωθυπουργούς και μεγαλοεπιχειρηματίες», λέει χαρακτηριστικά.

Θυμάται την πιο έντονη στιγμή μαζί της. «Ηταν στη ''Μεγάλη Βρετάνια'', όπου είχαν μαζευτεί πάνω από 1.000 άτομα. Όλοι οι επώνυμοι της Αθήνας. Υπουργοί, επιχειρηματίες, πρέσβεις ήθελαν να της πιάσουν το χέρι. Η Λιζ από τον πολύ κόσμο είχε τρομοκρατηθεί. Μου ζήτησε να φύγουμε και να επιστρέψουμε στη σουίτα της. Όταν φτάσαμε και αισθάνθηκε ασφαλής, τηλεφωνεί στη ρεσεψιόν και λέει: ''Είμαι η Λιζ Τέιλορ. Θέλω να μου στείλετε 12 σαμπάνιες, γιατί έχω 12 άνδρες στο κρεβάτι μου''. Αυτή ήταν η Τέιλορ με το εκπληκτικό χιούμορ της», εξηγεί ο Στάικος στην εφημερίδα Έθνος.

«Α! Μαζί της ήταν και ο Κρίστοφερ Φορμπς. Μεγιστάνας. Είχαν έρθει με το ιδιωτικό του αεροπλάνο τύπου 737», προσθέτει. Η Τέιλορ ήθελε να τον πάρει μόνιμα στην Αμερική μαζί της. Τελικά έγιναν φίλοι και αλληλογραφούσαν για πολλά χρόνια. Οταν του ανατέθηκε η φύλαξη του σκηνοθέτη του «Νονού», Φράνσις Φορντ Κόπολα, ήρθε αντιμέτωπος με έναν άνθρωπο που χανόταν στις ταινίες του. Ευγενή, εργατικό, υπομονετικό με μια φωτογραφική μηχανή και ένα φωτόμετρο στο χέρι.

Ο Δ. Στάικος επιβλέπει τους δημοσιογράφους που καραδοκούν για μία δήλωση του σκηνοθέτηΦράνσις Φορντ Κόπολα.
Την εποχή που το CNN ήταν στην παντοκρατορία του, λίγο καιρό μετά τον Πόλεμο του Κόλπου, ο ιδιοκτήτης του, Τεντ Τέρνερ και η σύζυγός του, Τζέιν Φόντα, δύο πλούσιοι και διάσημοι άνθρωποι, εμπιστεύονται τον Δημήτρη Στάικο κατά την επίσκεψή τους στην Ελλάδα.

Στον Αστέρα Βουλιαγμένης, σε μία δεξίωση με όλη την καλή κοινωνία, ο Τέρνερ εμφανίστηκε με τζιν παντελόνι, καρό σακάκι και αθλητικά μεταχειρισμένα παπούτσια. Αυτή η εμφάνιση εντυπώνεται στον Δημήτρη. Αλλά το κορμί της Τζέιν Φόντα είναι αυτό που θα χαραχτεί στη μνήμη του. «Κάθε πρωί πήγαινε στο γυμναστήριο», εξηγεί ο πρώην σωματοφύλακας των διασήμων που τώρα έχει δημιουργήσει το «διάσημο κουτούκι του Στάικου» στη λίμνη Δόξα, στην ορεινή Κορινθία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Θέματα για ανάρτηση >>> Kiato.press@gmail.com

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών του ιστολογίου μας, αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο.