Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

7 όμηροι στο λιμάνι Κιάτου

Επιστολή - καταγγελία έστειλαν την Παρασκευή 11 Οκτώβρη τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ προς κάθε αρμόδιο ζητώντας άμεση παρέμβαση ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να «απεγκλωβιστούν» επτά αλλοδαποί ναυτικοί που έχουν μείνει απλήρωτοι από το Νοέμβριο του 2012 στο λιμάνι του Κιάτου.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Από καταγγελίες ναυτεργατών μελών του Φ/Γ πλοίου «JSM» με σημαία Μολδαβίας, της ναυτιλιακής εταιρείας «JSM SHIPPING COMPANY LIMITED» τα 7 μέλη του πληρώματος (3 Σύριοι, 3 Αιγύπτιοι, 1 Λιβανέζος) είναι απλήρωτοι από το Νοέμβριο του 2012. Το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι του Κιάτου, από το Φλεβάρη του 2013 και του τελευταίους 3 μήνες δεν έχουν ρεύμα, νερό, τροφοδοσία. Τους έχει παραχωρηθεί ένα σπίτι για να πλένονται και δέχονται τη βοήθεια από τους κατοίκους της περιοχής. Επιβάλλεται η άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του ΥΝΑ για την αντιμετώπιση των οξυμμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες του ανωτέρω πλοίου, να γίνουν οι προβλεπόμενες ενέργειες για την καταβολή των δεδουλευμένων μισθών τους και την παλιννόστηση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Θέματα για ανάρτηση >>> Kiato.press@gmail.com

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών του ιστολογίου μας, αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο.