Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Υδατοδρόμιο στο λιμάνι Κιάτου ?

Μελέτη για δημιουργία υδατοδρομίου στον δήμο του Κιάτου


Μελέτη για δημιουργία περιφερειακού υδατοδρομίου στον δήμο του Κιάτου πραγματοποίησε η εταιρεία Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. και προχώρησε σε συνάντηση με τον Δήμο Σικυωνίων - Κιάτου όπου κατατέθηκε και η πρόταση της εταιρείας.
Στην συζήτηση αναφέρθηκαν οι ευκαιρίες που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή και πόσο μπορεί να ωφεληθεί ο δήμος από το δίκτυο υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα. Σημειώνουμε ότι η Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. έχει ως στόχο τα 100 υδατοδρόμια μέχρι το τέλος του 2013 και άλλα τόσα το 2014.
Ο κ. Χαραλάμπους είπε ότι ο στόχος του είναι η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών έτσι ώστε να παρέχεται η απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που μπορεί να επιφέρει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας στον Δήμο.
Ο κ. Ασσαριώτης είπε συγκεκριμένα « το υδροπλάνο θα αλλάξει την δημογραφία του τουρισμού στην Ελλάδα αναπτύσσοντας νέα τουριστικά προϊόντα δίνοντας δυνατότητες στους ξένους επισκέπτες για άμεση μετάβαση σε πολλούς άλλους νησιώτικους προορισμούς».
Αμέσως μετά ακολούθησε επίσκεψη στο λιμάνι όπου υποδείχτηκε πιθανό σημείο πρόσδεσης του υδροπλάνου.

Επίσης συνάντηση μεταξύ του Δήμου Λουτρακίου και Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, όπου κατατέθηκε η πρόταση της εταιρείας για δημιουργία υδατοδρομίου στον Δήμο Λουτρακίου. Στην συνάντηση εταιρεία εκπροσωπήθηκε από τους Διευθυντές Ανάπτυξης της Hellenic Seaplanes S.A. κ. Δημήτρη Μουρίκη και κ. Βαγγέλη Ζαγοράκη και ο δήμος με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής Λουτρακίου Κορινθίας.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου Κορινθίας, κο Κλαδούχο Αντώνιο. Κατατέθηκε η πρόταση από τους επικεφαλείς των τμημάτων ανάπτυξης της εταιρείας Hellenic Seaplanes S.A. κ. Ευάγγελο Ζαγοράκη & κ. Δημήτρη Μουρίκη όπου συζητήθηκε εκτενώς η περίπτωση δημιουργίας υδατοδρομίου στην πόλη του Ξυλοκάστρου. Διαπιστώθηκε έντονο ενδιαφέρον για την υλοποίηση της επένδυσης και υπήρξε δέσμευση για προώθηση της συγκεκριμένης πρότασης στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να λάβουν γνώση όλα τα μέλη της δημοτικής αρχής και να απαντηθούν όλα τα ενδεχόμενα ερωτήματα από τους εκπροσώπους της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Θέματα για ανάρτηση >>> Kiato.press@gmail.com

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών του ιστολογίου μας, αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο.