Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΣΠΥΡΟ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΕ SOS εκπέμπουν οι φοίνικες στο Κιάτο

ΣΠΥΡΟ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΕ ,

SOS εκπέμπουν οι φοίνικες στο Κιάτο που απειλούνται από το κόκκινο σκαθάρι έντομο που ενδημεί στους κορμούς των φοινικοειδών και σταδιακά τους καταστρέφει.
Το 60-70 % από τους φοίνικες έχει καταστραφεί και η εξάπλωση από τους μολυσμένους είναι ραγδαία, τo κάθε σκαθάρι κάνει 200-300 αυγά που εκκολάπτονται μέσα σε 3-5 μέρες και τρέφονται από τα φύλλα και τους χυμούς των δέντρων, ενώ μεταφέρεται από το ένα φοινικόδεντρο στο άλλο ακόμα και σε απόσταση 7 χιλιομέτρων.
Εάν παρατηρήσουμε σε όλους τους δρόμους στο Κιάτο υπάρχουν μολυσμένοι φοίνικες που εκκολάπτονται χιλιάδες αυγά, εάν τώρα δεν παρθούν τα μέτρα που προβλέπονται από την πολιτεία στους επόμενους μήνες δεν θα υπάρχει φοίνικας στο Κιάτο, και θα έχεις συμβάλει στην καταστροφή και στους γειτονικούς δήμους.

Τι θα κάνουμε εφόσον διαπιστωθεί ότι το φυτό πάσχει, απαιτείται να κοπεί, να πακεταριστεί και να ταφεί άμεσα, έτσι αποτρέπεται κατά 90% η εξάπλωση του φαινομένου. Άλλος τρόπος αντιμετώπισης δεν υπάρχει εκτός από τον προληπτικό ψεκασμό των δένδρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Θέματα για ανάρτηση >>> Kiato.press@gmail.com

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών του ιστολογίου μας, αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο.