Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Λιμενικό Ταμείο Κιάτου

---------------------------------------------------------------------------------


3 σχόλια

Λιμενικό Ταμείο στο Κιάτο

 

Στην Κορινθία 4 λιμενικά ταμεία εκατοντάδες σε όλη την Ελλάδα μονό στον δήμο Σικυωνίων προσπαθούσαν για δυο χρόνια για να επιστρέψει το λιμενικό ταμείο στο Κιάτο, μήπως μας δουλεύουν?

---------------------------------------------------------------------------------

 

Επιτέλους το Λιμενικό Ταμείο στο Κιάτο

Από 27/12/2012 λειτουργεί στο Δήμο Σικυωνίων το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ως φορέας διαχείρισης του λιμανιού, του αλιευτικού καταφυγίου και της χερσαίας ζώνης λιμένα Κιάτου.
Πρόκειται για την επιτυχή κατάληξη των μεθοδικών προσπαθειών που κατέβαλαν επί δύο έτη ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Σωτήρης Μενούνος. Με επανειλημμένες επισκέψεις που πραγματοποίησαν τόσο στα δύο συναρμόδια Υπουργεία (Εσωτερικών και Ναυτιλίας) όσο και στην Αποκεντρωμένη Δ/ση Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου κατάφεραν να επιστρέψει το Λιμενικό Ταμείο στο Κιάτο.
Πρόκειται για μια απόφαση ζωτικής σημασίας για την πόλη του Κιάτου, καθώς ο χώρος ευθύνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου βρίσκεται στο κέντρο του οικιστικού ιστού και επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα του Σικυώνιου πολίτη. Ο χώρος της χερσαίας ζώνης περιλαμβάνει πλήθος καταστημάτων, πολυσύχναστες παραλίες, είναι χώρος περιπάτου και αποτελεί το μπαλκόνι της πόλης προς τη θάλασσα. Επίσης το λιμάνι και το αλιευτικό καταφύγιο χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς αλλά και ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής.
Επιτέλους ο Δήμος μέσω του νομικού προσώπου του θα έχει την αρμοδιότητα να αποφασίζει για την καλή κατάσταση του χώρου, το σωστό φωτισμό, την καθαριότητα και τα έργα που είναι απαραίτητα.
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στεγάζεται στο Δημαρχείο Κιάτου (γραφείο 7) Τηλ.: 27423-60160

3 σχόλια:

  1. “…. Κατά την άποψή μου, έχουμε χάσει χρόνο. Ο Καλλικράτης θυμίζω – και το γνωρίζουν οι αυτοδιοικητικοί μας – προβλέπει ρητά ότι τα λιμενικά ταμεία περιέρχονται στην αρμοδιότητα των νέων Καλλικρατικών δήμων. Εγώ θα πήγαινα λίγο πιο πίσω, για να δούμε ότι υπήρχε ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο είτε δεν αξιοποιήσαμε όπως έπρεπε, είτε τελικά χαθήκαμε μέσα σε μια γραφειοκρατία και δεν είδαμε την σημασία που έχει αυτό το θεσμικό πλαίσιο. Υποστηρίζω ότι, ακόμα και αν δεν υπήρχε η σχετική ρύθμιση στον Καλλικράτη, μπορούσαμε να πάρουμε και να καταστήσουμε δημοτικό λιμενικό Ταμείο. Έχουμε το προεδρικό Διάταγμα 201 του 2001, έχουμε την απόφαση του τότε Υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, που ουσιαστικά υιοθετεί την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Τώρα επιπρόσθετα, ενισχυτικά, έχουμε και την σχετική ρύθμιση στο νόμο για τον Καλλικράτη. Πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε στη σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, όπως προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο. Άμεσα θα πρότεινα να συγκροτηθεί Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Μην περιμένουμε να υπάρξει Προεδρικό Διάταγμα για να καταργήσει το κρατικό Λιμενικό Ταμείο. Φορέας διαχείρισης του λιμανιού, υπό το νέο του χαρακτήρα, πρέπει να είναι ο δήμος, πρέπει να είναι η δημοτική αρχή…“

    Βουλευτής Κορινθίας Πάνος Μπεγλίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λιμενικό Ταμείο στο Κιάτο

    Στην Κορινθία 4 λιμενικά ταμεία εκατοντάδες σε όλη την Ελλάδα μονό στον δήμο Σικυωνίων προσπαθούσαν για δυο χρόνια για να επιστρέψει το λιμενικό ταμείο στο Κιάτο, μήπως μας δουλεύουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

    ΑΦΜ: 997636406
    Διακριτικός Τίτλος: .Δραστηριότητα: ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.Κωδικός Δραστηριότητας: 84110000.
    Τηλέφωνο: 2742020315.Fax: .
    Διεύθυνση: Γ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ 2, 20200 ΚΙΑΤΟ.ΔΟΥ: ΚΟΡΙΝΘΟΥ.
    Κωδικός ΔΟΥ: 2513.Ημ.
    Έναρξης: 16/07/2001.

    Από 16/07/2001 έως και σήμερα κανένα έργο καμία καταγραφή και προγραμματισμός λες και σαμποτάρουν την ίδρυση του Φορέα διαχείρισης του λιμανιού και του αλιευτικού καταφυγίου αλλά και της παραλιακής ζώνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Θέματα για ανάρτηση >>> Kiato.press@gmail.com

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών του ιστολογίου μας, αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο.