Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Η δημοκρατία με το Μάτι του Λυγκέα», της Κων/νας Γιαμπουράνη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καρβουντζή Κιάτο

«Η Παράσταση της Ζωής Σου» εκδήλωση στην Τεχνόπολις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου
27 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου
Το Φεστιβάλ Νέων Ταλέντων, η Εταιρεία Πολιτισμού CINE@ART και η καλλιτεχνική ομάδα «Μεταμόρφωση», τιμούν τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου με ένα τρίωρο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τίτλο «Η Παράσταση της Ζωής Σου», που περιλαμβάνει θέατρο, μουσική και χορό και θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.
Η εκδήλωση διοργανώνεται εθελοντικά, με σκοπό να μοιράσει χαμόγελα, να εμπνεύσει, να συγκινήσει, να ψυχαγωγήσει και να ενισχύσει την Ελληνική Εταιρεία Υποστήριξης Παιδιών με Γενετικά Προβλήματα «Το Μέλλον».

Την πολύπτυχη δυναμική μουσικοχορευτική εκδήλωση σκηνοθετεί η Πέτρα Τερζή, και βασίζεται σε μια πρωτότυπη ιδέα της να δώσει ευκαιρίες σε νέους και ταλαντούχους ανθρώπους, εμψυχώνοντας συγχρόνως ευπαθείς ομάδες.Το μουσικό τρίο Συνδαιτημόνες θα παρουσιάσει κομμάτια αρχαιοελληνικής μουσικής, μεταξύ των οποίων το αρχαιότερο γνωστό τραγούδι, ο Επιτάφιος του Σείκιλου και, σε παγκόσμια πρώτη, Η Πατρίδα, ένα τραγούδι που δημιούργησαν συμμετέχοντες του Α΄ Κύκλου του Φεστιβάλ Νέων Ταλέντων. Νέοι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τραγούδια από το διεθνές και ελληνικό μουσικό ρεπερτόριο.

Στο χορευτικό πρόγραμμα εντάσσεται μια χορογραφία του Πάνου Μεταξόπουλου, την οποία ερμηνεύει ο ίδιος με τη Νανά Τζαβάρα.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχουν και ΑΜΕΑ.

Η καλλιτεχνική ομάδα «Μεταμόρφωση» και οι Φίλοι Γραμμάτων και Τεχνών «Ο Λύσιππος», με έδρα το Κιάτο Κορινθίας, παρουσιάζουν το θεατρικό έργο «Η δημοκρατία με το Μάτι του Λυγκέα», της Κων/νας Γιαμπουράνη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καρβουντζή. Ένα ανατρεπτικό, σουρεαλιστικό, κοινωνικοπολιτικό κείμενο, όπου οι ηθοποιοί, σμίγοντας το κωμικό με το δραματικό στοιχείο, καταφέρνουν να μας μεταδώσουν το πιο βαθύ μήνυμα του έργου, ότι ζωή δεν είναι μόνο ένας αγώνας για λεφτά και επιβίωση, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο: ένα ιερό μυστήριο, ένας έρωτας… Η παράσταση δίνει έμφαση στη σημασία της προγεννητικής αγωγής στη δημιουργία ανθρώπων με αξίες και ιδανικά, ικανούς να αντιστέκονται με σωστό τρόπο σε κάθε τι που προσπαθεί να διαταράξει την αρμονία αυτού του κόσμου. (Η παράσταση είναι κατάλληλη για παιδιά άνω των 12 ετών.)

Θεωρούμε ότι η Τέχνη μπορεί να αλλάξει, να «μεταμορφώσει» εσωτερικά τον άνθρωπο, ελπίδα που, όπως πιστεύουμε, πρέπει να κυριαρχήσει στην αυγή της νέας χιλιετίας, για να «αναγεννήσει εν πλήρη αρμονία» τη ζωή μας. Ευχή μας κάθε μέρα να αποδεικνύεται έμπρακτα ο σεβασμός στη ζωή, με εκδηλώσεις προσφοράς στις ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων μας. Μακάρι να δίνεται η δυνατότητα σε καλλιτέχνες με όραμα, με αγάπη για τον συνάνθρωπο και αφοσίωση σε ιδανικά, να επηρεάσουν, να εμπνεύσουν, να ενώσουν και να αλλάξουν πραγματικά αυτόν τον κόσμο προς το καλό και το αγαθό. Προς αυτή την κατεύθυνση η Ελληνική Εταιρεία το «Το Mέλλον» δραστηριοποιείται για την βελτίωση της ζωής των παιδιών με γενετικά προβλήματα μέσω της πρόληψης, της θεραπείας, της φροντίδας και υποστήριξης από το 2005.

Μήνυμα του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου θα αναγνωσθεί από την Μαρία Τσαρούχα, ηθοποιό-σκηνοθέτη-συγγραφέα.

Ταυτότητα της εκδήλωσηςΣκηνοθεσία, οργάνωση κι εκτέλεση παραγωγής: Πέτρα Τερζή
Φωτογραφία-video: Σωκράτης Λαμπρόπουλος
Ακροάσεις: Πέτρα Τερζή, Σωκράτης Λαμπρόπουλος-εικαστικός, Ελένη Πετροπούλου-ηθοποιός

Αρχαία Ελληνικη μουσική: Δημήτρης Νόσης-λύρα, Συνδαιτημόνες (Μαρκοπούλου Εβελίνα-λύρα/φωνή/φλογέρες, Παναγούλης Κώστας-μπεντίρ, Κατσάλης Μάριος-κιθάρα),

Τραγούδι: Κωνσταντίνος Βελιώτης, Γιώργος Ιορντάνοβ, Παναγιώτης-Ειρηναίος Καβέτσος, Τερέζα Καζιτόρη, Μιχάλης Καραγιώργης-κιθάρα/φωνή, Μαρία Οικονόμου, Ίρις-Φιόνα Νικολάου, Γιάννης Ορούτζογλου-πιάνο/φωνή, Αστέρης Πασχαλιάς, Τεό Τσάτσος, Αναστασία Χαρακίδου.

Χορός: Πάνος Μεταξόπουλος και Νανά Τζαβάρα.

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, στις 7.30 μ.μ. ακριβώς (προσέλευση 7μμ), στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι (Αίθουσα «Νέοι Φούρνοι»). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Θέματα για ανάρτηση >>> Kiato.press@gmail.com

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών του ιστολογίου μας, αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο.