Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ανάδειξη αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας


Ανάδειξη αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας


Υπεγράφη το πρακτικό της επιτροπής παρακολούθησης του έργου «Αποκάλυψη, προστασία και ανάδειξη του Αρχαίου θεάτρου Σικυώνας». από τον πρόεδρο κ. Άγγελο Παπαγγελόπουλο αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου και τα μέλη κ. Σταματόπουλο Σπύρο δήμαρχο Σικυωνίων και Κων/νο Κίσσα έφορο αρχαιοτήτων Κορινθίας και υπεύθυνο των ανασκαφών. Ένα έργο διάρκειας 2 ετών και προυπολογισμού 200.000 €, χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον δήμο Σικυωνίων. Οι εργασίες της Α’ φάσης πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 11 Αυγούστου και 19 Δεκεμβρίου του 2014.

Με την ευκαιρία εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους όσους συνέβαλαν και συμβάλλουν στην υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου, αυτοδιοικητικούς, αρχαιολόγους, επιστήμονες, εργάτες και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη που συνεχίζει με το ίδιο πάθος να συμμερίζεται την αγωνία των Σικυώνιων πολιτών και να στηρίζει με κάθε τρόπο την μεγάλη αυτή προσπάθεια.

Απόσπασμα από το πρακτικό παρακολούθησης περιγράφει μέρος των εργασιών και των μέχρι σήμερα ευρημάτων «… Διεξήχθησαν αρχαιολογικοί καθαρισμοί του Ευρίπου της ορχήστρας, ορίσθηκαν και ολοκληρώθηκαν διερευνητικές τομές στο κάτω κοίλον, στο διάζωμα και στο άνω κοίλον καθώς και στον Β.Δ. αναλημματικό τοίχο του κοίλου. Ειδικότερα αποκαλύφθηκε το υπόστρωμα των εδωλίων και βαθμίδων, διερευνήθηκαν θέσεις και σειρές των εδωλίων καθώς και λίθοι των κλιμάκων του κάτω κοίλου. Διερευνήθηκε η διάταξη και η μορφή του πρώτου διαζώματος καθώς και των κλιμάκων που οδηγούν στο άνω κοίλον, αποκαλύφθηκε ο αγωγός και οι ορθοστάτες του πρώτου διαζώματος και διαπιστώθηκε η διατήρησή τους σε σημαντική έκταση του τόξου του διαζώματος….».
Οι εργασίες θα συνεχισθούν και το 2015 πιστεύοντας ότι τα τελικά ευρήματα και συμπεράσματα των επιστημόνων υπό την καθοδήγηση κ. Κων/νου Κίσσα θα συμβάλουν στην προσδοκία της ολοκληρωτικής ανάδειξης και της εκ νέου χρήσης του αρχαίου Θεάτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Θέματα για ανάρτηση >>> Kiato.press@gmail.com

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών του ιστολογίου μας, αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο.