Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Στις Βρυξέλλες ο Αγγελος Παπαγγελόπουλος

Στις Βρυξέλλες ο Αγγελος Παπαγγελόπουλος 

«Ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Άγγελος Παπαγγελόπουλος συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο σύμβουλο Απόστολο Παπαφωτίου, συμμετείχε στην Εναρκτήρια Διάσκεψη της Στρατηγικής της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής και Ιονίου πελάγους (ΕUSAIR), η οποία έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες, στις 18 Νοεμβρίου 2014.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Ιταλική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και την Πρωτοβουλία της ΕUSAIR (την περιοχή της Αδριατικής Θάλασσας και του Ιονίου Πελάγους) και την Περιφέρεια Marche (Ιταλία).

Παρευρέθησαν οι Υπουργοί Εξωτερικών ή οι αναπληρωτές αυτών των 8 χωρών που αποτελούν την Μακροπεριφέρεια, επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, επιστήμονες, εμπειρογνώμονες, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και άλλοι φορείς.

Ανταλλάγησαν απόψεις και προτάσεις για τον τελική διαμόρφωση ενός προγράμματος όπου σε συνεργασία μεταξύ περιφερειών θα κατατεθούν προτάσεις και θα υλοποιηθούν δράσεις και έργα που κατατάσσονται σε τέσσερις κατηγορίες
• Θαλάσσια Ανάπτυξη
• Διασυνδεσιμότητα μεταξύ λιμανιών (μεταφορές και ενέργεια)
• Περιβάλλον
• Τουρισμός Πολιτισμός

Ήδη η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ξεκινήσει διάλογο με άλλες ευρωπαικές περιφέρειες και προετοιμάζει τις κοινές προτάσεις προς υποβολή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Θέματα για ανάρτηση >>> Kiato.press@gmail.com

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών του ιστολογίου μας, αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο.