Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Τη Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014, στις 6 μ.μ., στο Δημαρχείου Κιάτου ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γ. Μεταλληνός

ΣΤΕΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
Τη Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Δημαρχείου Κιάτου, θα μιλήσει ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γ. Μεταλληνός, με θέμα:
«ΠΛΟΥΤΟΣ & ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ». 

metallinos
Την εκδήλωση διοργανώνει ο νεοσύστατος πολιτιστικός σύλλογος του Δήμου Σικυωνίων: «Στέγη Πολιτισμού Σικυωνίων». Καλούνται όλοι οι Σικυώνιοι πολίτες να τιμήσουν την πρώτη εκδήλωση του Συλλόγου και τον π. Γ. Μεταλληνό.
Η «Στέγη Πολιτισμού Σικυωνίων», (ΣΠΣ), είναι ένας νεοσύστατος σύλλογοςπου συμπεριλαμβάνει στα μέλη του τους καταγεγραμμένους στο Δημοτολόγιο του Δήμου Σικυωνίων ή αποδεδειγμένα έχουν καταγωγή από το Δήμο Σικυωνίων ή πλέον της μιας 10ετίας είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Σικυωνίων, ξεκινά τις δράσεις του με προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, που απαρτίζεται από:
1) Τρωγάδης Κωνσταντίνος του Ηλία,  Πρόεδρος,
2) Φίλη-Λεονάρδου Μαρίνα του Χρήστου, Αντιπρόεδρος,
3) Λάμπρου Χαρίλαος του Νικόλαος, Γραμματέας,
4) Γιαννόπουλος Δημήτριος του Γεωργίου, Ταμίας,
5) Στρίγκος Αθανάσιος του Παναγιώτη, Μέλος,
6) Μανέτας Δημήτριος του Αλεξάνδρου, Μέλος,
7) Κοκκωνάκης Σωτήριος του Εμμανουήλ, Μέλος
Στους γενικούς σκοπούς του Συλλόγου είναι η κοινωνική & πολιτιστική προσφορά των μελών του προς την τοπική κοινωνία.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Ο Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός (1940-) είναι ορθόδοξος ιερέας και ομότιμος καθηγητής της θεολογίας, συγγραφέας πάνω από 40 θεολογικών βιβλίων.
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1940 και περάτωσε εκεί την εγκύκλιο παιδεία του (1958). Σπούδασε κλασσική φιλολογία (1964-1967) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου έλαβε τα πτυχία θεολογίας και Φιλολογίας. Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, (1963-1965), διορίστηκε επιστημονικός βοηθός στην έδρα Πατρολογίας και το 1969 μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στην τότε Δυτική Γερμανία (Βόννη και Κολωνία), όπου έμεινε μέχρι το 1975. Ενδιάμεσα έκανε σπουδές και έρευνες αρχειακές στην Αγγλία. Το 1971 εισήλθε στις τάξεις του κλήρου στη Γερμανία και έγινε διδάκτωρ Θεολογίας (Αθήνα) και Φιλοσοφίας – Ιστορίας (Κολωνία).
Από το 1984 καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών διδάσκοντας 'Ιστορία του Πνευματικού Βίου κατά την μεταβυζαντινή περίοδο', 'Ιστορία και Θεολογία της Λατρείας' και 'Βυζαντινή Ιστορία'. Διετέλεσε Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής από 1/9/2004 έως 31/8/2007, οπότε και αφυπηρέτησε, διατελών πλέον ως Ομότιμος Καθηγητής.
Την ποιμαντική του δραστηριότητα αναπτύσσει στον πανεπιστημιακό Ναό του Αγίου Αντίπα στο χώρο της Οδοντιατρικής Σχολής.
Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός έχει γράψει πάνω από 40 βιβλία κυρίως ιστορικού και θεολογικού περιεχομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Θέματα για ανάρτηση >>> Kiato.press@gmail.com

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών του ιστολογίου μας, αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο.