Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Δήμος Σικυωνίων: Ενημέρωση δημοτών

Αγαπητοί δημότες

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα σημαντικά θέματα που αφορούν την καθαριότητα του Δήμου μας.

Α. ΟΙΚΙΑΚΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Οι κάδοι που προορίζονται για τα οικιακά απορρίμματα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για το σκοπό τον οποίο εξυπηρετούν. Απαγορεύεται η τοποθέτηση απορριμμάτων έξω από τους κάδους ή εναπόθεση χωρίς την κατάλληλη συσκευασία. Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο από 50 έως 500€ που θα διπλασιάζεται σε περίπτωση υποτροπής. 

Β. ΟΓΚΩΔΗ ΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου Σικυωνίων, για την αποκομιδή των ογκωδών δημοτικών αστικών απορριμμάτων (κλαριά, στρώματα, παλαιά έπιπλα κτλ.) ισχύουν τα εξής: «ο όγκος των συγκεκριμένων απορριμμάτων κάθε ιδιοκτησίας ανά εβδομάδα να μην είναι μεγαλύτερος του ενός κυβικού μέτρου. Τα κλαριά θα δένονται σε μικρά δέματα και τα χόρτα θα τοποθετούνται σε ανθεκτικούς πλαστικούς σάκους. Προβλέπεται η καταβολή ειδικού τέλους αποκομιδής το οποίο ορίζεται σε 10€ ανά κυβικό μέτρο ή ανά μονάδα αποκομιδής όταν πρόκειται για αποκομιδή πολλών ογκωδών αντικειμένων. Σε καμία περίπτωση δεν αποκομίζονται χόρτα από καθαρισμό οικοπέδων, υπόλοιπα από κλαδέματα αγροκτημάτων, οικοδομικά υλικά και μπάζα». Συγκεκριμένα, ακολουθείται η παρακάτω διαδικασία: Ο ενδιαφερόμενος επικοινωνεί με την υπηρεσία καθαριότητας στο τηλέφωνο 2742360151 και ενημερώνει για το είδος και τον όγκο των αντικειμένων που προτίθεται να απορρίψει. Κατόπιν, υπάλληλος της υπηρεσίας μας διενεργεί αυτοψία και ενημερώνει τον ενδιαφερόμενο για το χρηματικό ποσόν που θα πρέπει να καταβληθεί. Η αποκομιδή πραγματοποιείται αφού έχει γίνει η πληρωμή του σχετικού τέλους. Σε περίπτωση εναπόθεσης των ογκωδών απορριμμάτων χωρίς να έχει τηρηθεί η παραπάνω διαδικασία επιβάλλεται στους παραβάτες πρόστιμο 100€.


Γ. ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα απορρίπτονται στους μπλε κάδους. Απαγορεύεται αυστηρά να τοποθετείται μέσα σε κάδους ανακύκλωσης οτιδήποτε πέρα από τα ανακυκλώσιμα υλικά (σκουπίδια, χορτάρια, κλαδιά κτλ.). Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 100€ που θα διπλασιάζεται σε περίπτωση υποτροπής. 

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ


Πηγή: http://www.parakato.gr/2014/09/blog-post_501.html#ixzz3E3BpTrfF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Θέματα για ανάρτηση >>> Kiato.press@gmail.com

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών του ιστολογίου μας, αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο.