Κυριακή, 4 Μαΐου 2014

Οικολογικό και περιβαλλοντολογικό έγκλημα συντελείται στην περιοχή του ΧΥΤΑ. ΚΙΑΤΟΥΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΠΑΝΟΥΟικολογικό και περιβαλλοντολογικό έγκλημα συντελείται στην περιοχή του ΧΥΤΑ.
Γίνεται ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων χωρίς τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, χωρίς περιβαλλοντική άδεια, ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του ΧΥΤΑ.
Αμμοληψίες χωρίς μελέτες, με αποτέλεσμα την αλλοίωση της περιοχής και μετατροπή της σε κρανίου τόπω.
Η λειτουργία του ΧΥΤΑ έχει υπερβεί κατά πολύ τα ανώτατα προβλεπόμενα από την οικονομικοτεχνική μελέτη όρια.
Καταστροφή του δρόμου που οδηγεί στο ΧΥΤΑ από τη διέλευση χιλιάδων φορτηγών κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Ρύπανση του Ελισσώνα ποταμού, τα νερά του οποίου καταλήγουν στην θάλασσα και πιθανή ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα
Γίνεται καθημερινά εναπόθεση απορριμμάτων σε ΧΑΔΑ, έναντι του «ΧΥΤΑ», με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμων.
Μια υγειονομική βόμβα είναι δίπλα μας και έχει ήδη εκραγεί.
Δεν υπάρχει Δημοτική αρχή να ασχοληθεί με το κρίσιμο θέμα των απορριμμάτων. Κατά τα τελευταία έτη υπήρξε πλήρης αδιαφορία, με αποτέλεσμα την επικείμενη παραχώρηση της εκμετάλλευσης των απορριμμάτων από ιδιώτες και με πολλαπλασιασμό του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε την διαχείριση των απορριμμάτων με πολλαπλάσιο κόστος για τους δημότες μας.
Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί είναι υψηλά και για άλλη μια φορά οι πολίτες θα επιβαρυνθούν από την αμέλεια των υπευθύνων.
Η πόλη μας έχει ήδη παραπεμφθεί στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, λόγω της παράνομης λειτουργίας του ΧΥΤΑ, με ορατό τον κίνδυνο επιστροφής των χρημάτων κατασκευής του ΧΥΤΑ και πολύ περισσότερο την ανά ημέρα επιβολή υψηλότατου προστίμου.
Μην επιχειρήσετε να μεταθέσετε τις ευθύνες σας στον Δήμαρχο της Τρίπολης, ως αποκλειστικά υπεύθυνο.
Επιδιώκουμε την ορθολογική διαχείριση ήδη από την πηγή τους, τον Σικυώνιο, Συμφάλιο και Φενεάτη δημότη μας. Ενημέρωση των δημοτών, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, παραγωγή ενέργειας.
Τα απορρίμματα δεν είναι σκουπίδια, αλλά ΠΡΟΚΛΗΣΗ και ΕΥΚΑΙΡΙΑ.
Η περιοχή ανήκει στους Δημότες της και προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να περισώσετε – αν έχει απομείνει κάτι – στην περιοχή.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Θέματα για ανάρτηση >>> Kiato.press@gmail.com

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών του ιστολογίου μας, αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο.