Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Σε μαρασμό το λιμάνι και το αλιευτικό καταφύγιο Κιάτου

Το λιμάνι Κιάτου θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη στην περιοχή μας, με την επιλογή του ο δήμαρχος κ. Σταματόπουλος να τοποθετήσει  στην διοίκηση του λιμενικού ταμείου ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με την διαχείριση και την αξιοποίηση του λιμανιού και του αλιευτικού καταφυγίου φτάσαμε στο σημείο το λιμενικό ταμείο Αιγίου να πανηγυρίζει για την επιτυχία του να επισκεφτούν το λιμάνι 70 πλοία με μεγάλα οικονομικά οφέλη για την περιοχή.  


ΜΑΡΙΝΑ ΚΙΑΤΟ


Αίγιο: Έφτασαν τα πλοία της ανάπτυξης

Αρκετά σημαντική μέρα για τη λειτουργία και την ανάπτυξη της λιμενικής ζώνης Αιγίου αποτέλεσε η σημερινή, καθώς έφτασε στο Αίγιο το πρώτο πλοίο που μεταφέρει αδρανή υλικά και σιδηρό οπλισμό, για να καλυφθούν οι κατασκευαστικές ανάγκες της σιδηροδρομικής γραμμής και του νέου αυτοκινητοδρόμου.
Πρόκειται για την απαρχή μιας σπουδαίας εμπορικής συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας και εταιρείας μεταφοράς και η σπουδαιότητα ενισχύεται από το γεγονός πως το Αίγιο ουσιαστικά “κέρδισε” τη δουλειά έχοντας να ανταγωνιστεί μεγαλύτερα λιμάνια, όπως αυτό της Πάτρας και του Κιάτου.
Ο ναυλομεσίτης και ναυτικός πράκτορας κ. Παντελής Φλόκας μίλησε σχετικά στο filodimos.gr: “Η συμφωνία αυτή και ακολούθως και η συνεργασία, οφείλεται κατά κύριο λόγο στις δεινές διαπραγματευτικές ικανότητες του προέδρου του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιάννη Τοχμιτζόγλου, με τον οποίο ήρθαμε πριν καιρό σε σειρά επαφών, ενώ συνέβαλαν αρκετά και οι συζητήσεις μας με τους λιμενεργάτες της περιοχής. Επιλέξαμε το Αίγιο επίσης, λόγω της ανταγωνιστικής τιμής που πετύχαμε και λόγω της θέσης των εργοταξίων που είναι σε μικρή απόσταση από το λιμάνι σας”.
Ο κ. Φλόκας τόνισε πως η συμφωνία προβλέπει πως σε χρονικό ορίζοντα 18 μηνών, αναμένεται να έρθουν στο λιμάνι του Αιγίου περίπου 70 πλοία, που θα μεταφέρουν συνολικά πάνω από 120.000 τόνοι σίδερου και αδρανών υλικών.
Μάλιστα, όπως αποκάλυψε στο filodimos.gr, προχωρούν και βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, διαπραγματεύσεις για νέα συμφωνία ενόψει και της έναρξης των εργασιών της Ιονίας Οδού, κάτι που αν επιτευχθεί, θα σημάνει πολλαπλάσια δρομολόγια εκφόρτωσης υλικών!
Είναι σαφές πως με αυτή τη συμφωνία, το λιμάνι του Αιγίου αποκτά νέα πνοή και προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης, ενώ αποκτά δουλειά και σειρά επαγγελματιών που σχετίζονται με την εκφόρτωση και μεταφορά των υλικών (χειριστές, οδηγοί φορτηγών, λιμενεργάτες, μεταφορείς). Και βέβαια, περισσότερα πλοία στο λιμάνι σημαίνουν και περισσότερα έσοδα για το Λιμενικό Ταμείο, που θα αποδοθούν σε νέα έργα στην παραλιακή ζώνη του Αιγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Θέματα για ανάρτηση >>> Kiato.press@gmail.com

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών του ιστολογίου μας, αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο.