Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας Συμπληρώνει τα τέσσερα χρόνια και το… γιορτάζεΙ

Φλιασιο ΠΕΔΙΟ 


ΕΠΕΤΕΙΟ 4 ΕΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας Συμπληρώνει τα τέσσερα χρόνια και το… γιορτάζεΙ

Στις 5 Ιουνίου 2010, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, άνοιξε επισήμως τις πύλες του το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, το έβδομο μουσείο του δικτύου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).

Τέσσερα χρόνια μετά περισσότεροι από 55.000 επισκέπτες έχουν περιηγηθεί στις αίθουσες του μέσα από τις οποίες είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν και το μαγικό τοπίο της μυθικής Λίμνης Στυμφαλίας. Στο διάστημα αυτό αναπτύχθηκαν, επίσης, ποικίλες δραστηριότητες και πραγματοποιήθηκαν δράσεις για παιδιά και ενήλικες - με την αρωγή τοπικών φορέων και δραστήριων μελών της τοπικής κοινωνίας - αναζωογονώντας το ενδιαφέρον του κοινού για θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, τον πολιτισμό και πτυχές της τοπικής παράδοσης.

Με αφορμή την επέτειο των τεσσάρων χρόνων επιτυχημένης λειτουργίας και προσφοράς του Μουσείου στην περιοχή της ορεινής Κορινθίας, το ΠΙΟΠ διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων:

Την Τετάρτη 28 Μαΐου, στις 19:00, προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Εργαστήρι αιώνων», παρουσία του σκηνοθέτη Βαγγέλη Ευθυμίου. Η προβολή του ντοκιμαντέρ με θέμα το σπάνιο υδάτινο οικοσύστημα των Πρεσπών εντάσσεται στον κύκλο προβολών επιλεγμένων ελληνικών ντοκιμαντέρ την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα, ταυτοχρόνως, σε όλα τα μουσεία του ΠΙΟΠ. Πριν την προβολή, θα γίνει σύντομη παρουσίαση του προγράμματος LIFE-Stymfalia «Αειφόρος Διαχείριση και Χρηματοδότηση της Βιοποικιλότητας των Υγροτόπων. Η περίπτωση της Λίμνης Στυμφαλίας».
Το Σάββατο 31 Μαΐου πραγματοποιείται ημερίδα οινογνωσίας σε συνεργασία με την οινοποιία SEMELI (οι συμμετοχές έχουν συμπληρωθεί).
Την Πέμπτη 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μαθητές του Γυμνασίου Καλλιάνων καταγράφουν «Τα πρόσωπα της λίμνης» και τις αναμνήσεις τους. Με τη δράση αυτή, ανήμερα των γενεθλίων του Μουσείου, ολοκληρώνεται για το τρέχον σχολικό έτος το ομότιτλο πρόγραμμα, που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τη συνεργασία του Γυμνασίου Καλλιάνων και της Ελληνικής Τράπεζας Αναμνήσεων. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν και εξασκήθηκαν στην καταγραφή και διαφύλαξη της μνήμης, ενώ οι πρώτες συνεντεύξεις παρουσιάστηκαν ήδη στο τοπικό κοινό.

Το Σάββατο 7 Ιουνίου, στις 20:00, εγκαινιάζεται η έκθεση «Α Balkan Tale: Μια βαλκανική ιστορία» που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen και την Anemon Productions. Πρόκειται για μία έκθεση που δίνει αφορμές για δημόσιο διάλογο αναφορικά με την κοινή ιστορία των Βαλκανίων ενώ, ταυτοχρόνως, συμβάλλει στην ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Βαλκανικής χερσονήσου (θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2014). Την ίδια ημέρα, στις 21:00, η Ορχήστρα του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη (ΜΕΛΜΟΚΕ) παρουσιάζει ένα ταξίδι στην ελληνική μουσική παράδοση, με τραγούδια από την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Μικρά Ασία και τα νησιά του Αιγαίου. Το μουσικό πρόγραμμα, καθώς και τη λειτουργία της Ορχήστρας, επιμελείται ο Πέτρος Μουστάκας.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.
Τέσσερα χρόνια μετά περισσότεροι από 55.000 επισκέπτες έχουν περιηγηθεί στις αίθουσες του μέσα από τις οποίες είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν και το μαγικό τοπίο της μυθικής Λίμνης Στυμφαλίας. Στο διάστημα αυτό αναπτύχθηκαν, επίσης, ποικίλες δραστηριότητες και πραγματοποιήθηκαν δράσεις για παιδιά και ενήλικες - με την αρωγή τοπικών φορέων και δραστήριων μελών της τοπικής κοινωνίας - αναζωογονώντας το ενδιαφέρον του κοινού για θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, τον πολιτισμό και πτυχές της τοπικής παράδοσης. Με αφορμή την επέτειο των τεσσάρων χρόνων επιτυχημένης λειτουργίας και προσφοράς του Μουσείου στην περιοχή της ορεινής Κορινθίας, το ΠΙΟΠ διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων: Την Τετάρτη 28 Μαΐου, στις 19:00, προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Εργαστήρι αιώνων», παρουσία του σκηνοθέτη Βαγγέλη Ευθυμίου. Η προβολή του ντοκιμαντέρ με θέμα το σπάνιο υδάτινο οικοσύστημα των Πρεσπών εντάσσεται στον κύκλο προβολών επιλεγμένων ελληνικών ντοκιμαντέρ την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα, ταυτοχρόνως, σε όλα τα μουσεία του ΠΙΟΠ. Πριν την προβολή, θα γίνει σύντομη παρουσίαση του προγράμματος LIFE-Stymfalia «Αειφόρος Διαχείριση και Χρηματοδότηση της Βιοποικιλότητας των Υγροτόπων. Η περίπτωση της Λίμνης Στυμφαλίας». Το Σάββατο 31 Μαΐου πραγματοποιείται ημερίδα οινογνωσίας σε συνεργασία με την οινοποιία SEMELI (οι συμμετοχές έχουν συμπληρωθεί). Την Πέμπτη 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μαθητές του Γυμνασίου Καλλιάνων καταγράφουν «Τα πρόσωπα της λίμνης» και τις αναμνήσεις τους. Με τη δράση αυτή, ανήμερα των γενεθλίων του Μουσείου, ολοκληρώνεται για το τρέχον σχολικό έτος το ομότιτλο πρόγραμμα, που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τη συνεργασία του Γυμνασίου Καλλιάνων και της Ελληνικής Τράπεζας Αναμνήσεων. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν και εξασκήθηκαν στην καταγραφή και διαφύλαξη της μνήμης, ενώ οι πρώτες συνεντεύξεις παρουσιάστηκαν ήδη στο τοπικό κοινό. Το Σάββατο 7 Ιουνίου, στις 20:00, εγκαινιάζεται η έκθεση «Α Balkan Tale: Μια βαλκανική ιστορία» που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen και την Anemon Productions. Πρόκειται για μία έκθεση που δίνει αφορμές για δημόσιο διάλογο αναφορικά με την κοινή ιστορία των Βαλκανίων ενώ, ταυτοχρόνως, συμβάλλει στην ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Βαλκανικής χερσονήσου (θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2014). Την ίδια ημέρα, στις 21:00, η Ορχήστρα του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη (ΜΕΛΜΟΚΕ) παρουσιάζει ένα ταξίδι στην ελληνική μουσική παράδοση, με τραγούδια από την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Μικρά Ασία και τα νησιά του Αιγαίου. Το μουσικό πρόγραμμα, καθώς και τη λειτουργία της Ορχήστρας, επιμελείται ο Πέτρος Μουστάκας. Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Θέματα για ανάρτηση >>> Kiato.press@gmail.com

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών του ιστολογίου μας, αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο.