Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Παπαγγελόπουλος και η ΜΚΟ ΚΕΣΣΑ ΔΗΜΗΤΡΑ

Παπαγγελόπουλος και η ΜΚΟ ΚΕΣΣΑ ΔΗΜΗΤΡΑ


Ο Παπαγγελόπουλος παραδέχτηκε την σχέση του με την ΚΕΣΣΑ ΔΗΜΗΤΡΑ μια από τις πολλές ΜΚΟ!


Σε δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ ο πρώην δήμαρχος Σικυωνίων, περιφερειακός σύμβουλος και νυν αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας (στη θέση του Γ.Δέδε),  κ.Α. Παπαγγελόπουλος, επιβεβαίωσε σε ότι αφορά την εμπλοκή του τελευταίου σε λίστα της ΜΚΟ, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ήταν μέλος (όπως δηλαδή αναφέρεται και στη λίστα της ΜΚΟ)


Πια είναι η ΚΕΣΣΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ?


Από τις πιο πετυχημενες πορείες στον κόσμο των ΜΚΟ είχε ο Λαρισαίος Νίκος Πιτσούλης. Πρωτοπόρος στον χώρο, πήρε εγκαίρως θέση σε μια διαδικασία η οποία τροφοδοτήθηκε από τα κρατικά ταμεία αλλά και τα ευρωπαϊκά ταμεία με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η φάμπρικα των ΜΚΟ με έδρα τη Λάρισα
Η ΚΕΣΣΑ ΔΗΜΗΤΡΑ και άλλες εταιρείες του ομίλου διαδραματίζουν μέχρι σήμερα σημαντικό ρόλο σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης. Επιδόθηκε όμως με πολύ μεγάλη επιτυχία και στη διεκδίκηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας. Γύρω από τη ΔΗΜΗΤΡΑ οργανώθηκε μια «αλυσίδα» ΜΚΟ και εταιρειών.
Η BEE group ανήκει στον κ. Πιτσούλη και είναι εταιρεία τεχνολογίας και κατασκευής ιστοσελίδων που ανέλαβε την κατασκευή ιστοσελίδων ΜΚΟ και κρατικών οργανισμών. Η ιστοσελίδα της ΒΕΕ (www.bee.gr/projects) είναι αποκαλυπτική για τον κατάλογο πελατών και μια σειρά παράλληλων οργανώσεων που ασχολούνταν με τον εθελοντισμό και τις ΜΚΟ, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι ενδιαφέροντος του κ. Πιτσούλη.
Ο καλός πελάτης
Ο ΣυνΠΟΛΙΤΙΣ είναι μία ακόμη ΜΚΟ του κ. Πιτσούλη, η οποία εμφανίστηκε σε διάφορα προγράμματα που ανέθετε η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς (που αποτελεί έναν πολύ καλό πελάτη των εταιρειών του κ. Πιτσούλη) και δήμοι π.χ. για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς. Μια δράση που εξελίχθη σε πολλές πόλεις της χώρας και στην οποία συμμετείχαν επίσης η ΔΗΜΗΤΡΑ και το Ελληνικό Κέντρο Προώθησης Εθελοντισμού, συμφερόντων και οι δυο του κ. Πιτσούλη.
Ο πρωταθλητής των ΜΚΟ Ν. Πιτσούλης.
Ο πρωταθλητής των ΜΚΟ Ν. Πιτσούλης.



Πιτσούλης Νικόλαος
Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος









 
Πέτρου Γιώργος
Αντιπρόεδρος Δ.Σ. - Σύμβουλος Επιχειρήσεων




 
Ζάρκος Βασίλης
Μέλος Δ.Σ. - Σύμβουλος Marketing
Ο κ. Πιτσούλης πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε ιδρύσει ΜΚΟ για την Ολυμπιακή Εκεχειρία (την οποία προωθούσε διεθνώς τότε ο Γ. Παπανδρέου) με την ονομασία Ιφιτος.
Το Ελληνικό Κέντρο Προώθησης Εθελοντισμού ήταν και αυτό ένα δημιούργημα του Ν. Πιτσούλη που εξασφάλισε χρηματοδότηση και από το υπουργείο Εργασίας (τουλάχιστον 150.000 ευρώ).
Η ιστοσελίδα antrhopos.gr η οποία συγκέντρωνε όλο το υλικό και πληροφορίες για τις ΜΚΟ, έχει πέσει πλέον και δεν εμφανίζεται στο διαδίκτυο.
Το ΚΕΣΣΑ ΔΗΜΗΤΡΑ (με χρηματοδότηση 2,7 εκατομμυρίων ευρώ σύμφωνα με πρόχειρα στοιχεία για τα χρόνια 2000-2001-2003-2004 μόνο από το ΥΠΕΞ) εμφανίζεται πλέον ως anthropo-mania.gr και από εκεί αντλούνται πια πληροφορίες για τα επίμαχα προγράμματα των αρχών της προηγουμένης δεκαετίας.
  • «Διοργάνωση πολιτιστικών γεγονότων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σε κοινωνικά κέντρα του Insahiye και Saraybache», ένα πρόγραμμα που προβλεπόταν να διαρρεύσει 7 μήνες (2000-2001) στην περιοχή της Σμύρνης για να υποστηρίξει τα θύματα του σεισμού στα δύο χωριά.
    Το πρόγραμμα αυτό στοίχισε την εποχή εκείνη 40 εκατομμύρια δραχμές...
  • «Βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών Napo και Sucumbios του Αμαζονίου»
    Το πρόγραμμα αφορούσε 4.000 Ινδιάνους Quichua και 2.280 Ινδιάνους Sionasecoya και διήρκεσε 48 μήνες (1996-2000) το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από το ΥΠΕΞ και την ευρωπαϊκή επιτροπή και είχε σαν αντικείμενο την εκπαίδευση των Ινδιάνων στον οικοτουρισμό και την προστασία του δάσους του Αμαζονίου.
  • «Διέξοδος για την υποαπασχόληση συνεταιριστικών δομών των Παλαιστίνιων γυναικών στη Δυτική Οχθη, τη Γάζα, τον Λίβανο και την Ιορδανία».
    Ενα πρόγραμμα που διήρκεσε 18 μήνες και εκπαίδευε τις γυναίκες (χωρίς να αναφέρεται αριθμός ή κάτι πιο συγκεκριμένο) στην αγγειοπλαστική, στα χειροτεχνήματα, την κεραμοποιία και άλλες παραδοσιακές δραστηριότητες και στοίχισε 416 χιλιάδες ευρώ.
Βόρεια Ηπειρος
Εδωσαν 300 χιλ. ευρώ για ένα μερεμέτι
Η ΜΚΟ συμφερόντων παράγοντα του «βορειοηπειρωτικού» λόμπι που ανέλαβε να κατασκευάσει στη Β. Ηπειρο ένα υδραγωγείο έναντι 300.000 ευρώ παίρνοντας προκαταβολή 140.000 ευρώ. Οταν ο μηχανικός του ΥΠΕΞ επισκέφθηκε για επιτόπιο έλεγχο εντόπισε μια κατασκευή-μερεμέτι σε υδραγωγείο με τσιμεντόλιθους και σωλήνες μικρού διαμετρήματος στην επιφάνεια που καθιστούσαν ακατάλληλο το νερό για χρήση.
Ο μηχανικός δεν έδωσε θετική εισήγηση, κάτι που έπραξε όμως ο επόμενος μηχανικός που επισκέφθηκε το έργο... Ομως οι Ορκωτοί Λογιστές προτείνουν όχι μόνο να μην καταβληθεί το υπόλοιπο της οφειλής άλλα να διεκδικήσει το κράτος την επιστροφή και των αρχικών 140.000 ευρώ.
Είναι ενδεικτικό ότι στα παραστατικά που είχαν κατατεθεί και είχαν γίνει δεκτά από την Υπηρεσία υπήρχαν και τιμολόγια όπου Αλβανός εργάτης φέρεται να εισέπραττε μηνιαίο μισθό 1.900 ευρώ (το 2000), όταν ο μέσος όρος μισθού στην Αλβανία δεν ξεπερνούσε τα 150 ευρώ. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι το παραστατικό ανέφερε απλώς ένα αλβανικό όνομα χωρίς να υπάρχει όπως προβλεπόταν και επικυρωμένο αντίγραφο του διαβατηρίου ή της ταυτότητάς του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Θέματα για ανάρτηση >>> Kiato.press@gmail.com

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών του ιστολογίου μας, αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο.